Ytbehandling

Ytbehandling av aluminium
En obehandlad aluminiumprofil har en tålig och snygg yta. Via våra ytbehandlingsmetoder tillför vi den ytterligare värden - både funktionella och estetiska.

Scandifasad har genom åren bearbetat våra ytbehandlingsmetoder för att bygga vidare på många av aluminiumets och strängpressningsteknikens redan unika fördelar. Vi är säker på att det finns något för dig i vårt breda färgutbud!

Idag erbjuder vi fyra huvudspår inom ytbehandling: anodisering, lackering samt specialytor och mekanisk ytbehandling. Aluminium är även ett bra underlag för olika tryck.

Anodisering framhäver aluminiums vackra metalliska karaktär och ger både färg och glans. Skiktet blir dessutom motståndskraftigt mot mekaniskt slitage, UV-ljus och påverkan i "aggressiva" miljöer, såsom produktions- och industriverksamheter.

Decoral ger möjlighet till dekorativa ytor på aluminiumprofilerna. Profilen pulverlackeras och kompletteras därefter med det önskade mönstret. Vi tillhandahåller bland annat mönster för olika typer av träslag: valnöt, alrot, björk, ljus ek, ljus bok, mogen furu, mörk ek, röd bok.

Aluminium är ett vackert material som kan ytbehandlas på olika sätt.

Med anodisering framhävs den metalliska karaktären. Vi erbjuder sex olika kulörer på anodisering.

Med pulverlackering kan de flesta färger från NCS-S eller RAL-skalan användas. Vi erbjuder glansvärde på 80 som standard eller 30 på begäran.

Du kan med fördel kombinera de olika ytbehandlingarna för att skapa de uttryck du eftersträvar. På utsatta delar, som t.ex dörrblad och anslag, är det ofta en fördel att använda naturanodisering. Helheten är det viktiga. Tänk på att ge kompletterande komponenter samma ytbehandling.

Vi erbjuder Nordens bredaste ytbehandlingsprogram med tre ytbehandlingsmetoder för aluminiumprofiler. Varje metod har sina styrkor, sina förtjänster. Vilken som är att föredra beror på sammanhang och smak.


SökÖversikt

Extranät


Nyhetsbrev

Vänligen ange en korrekt e-postadress
Produkt- och branschnyheter från Scandifasad. Registrera er idag!